سری مصاحبه با رهبران موفق مصاحبه با دکتر آنتونی اس. فائوچی قسمت یکم

 

 


سری مصاحبه با رهبران موفق

مصاحبه با دکتر آنتونی اس. فائوچی

رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا

قسمت یکم

منتشر شده در مجله کسب‌و‌کار هاروارد


 

برای مردم تعیین تکلیف نکنید. کافی است دیدگاه و هدف خود را برای آن‌ها بیان کنید و سپس، سپس بهترین افراد را به کار بگیرید و مانع کار آن‌ها نیز نشوید؛ این‌ها ویژگی‌های یک رهبر خوب می‌باشد.

 

در جریان بحران کوید ۱۹، دکتر آنتونی فائوچی، رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا، نه تنها به عنوان یکی از محبوب‌ترین و مورد اعتمادترین چهره‌های ایالات‌متحده، بلکه سراسر جهان شناخته شده است. من سال‌هاست دکتر فائوچی را می‌شناسم و بارها با او مصاحبه کرده‌ام. بخش اول این مصاحبه در ۱۵ آوریل ۲۰۱۹ در واشینگتن دی.سی. و بخش دوم در ۲۸ آوریل ۲۰۲۰ در مرکز اقتصادی واشینگتن انجام گرفت.

 

بلافاصله پس از مصاحبه دوم، در نشریه یو‌اس‌ای تودی، مقاله‌ای در مورد او نوشتم. تصور می‌کنم مقاله مزبور دیدگاه من را در مورد این مرد که کاملاً در خدمت مردم می‌باشد، به طور اجمال بیان می‌کند. مقاله مزبور را در اینجا با یکدیگر مرور می‌کنیم.

 

برخی از ناظران جلسات توجيهي کروناویروس، که به طور روزانه در کاخ سفید برگزار می‌شود، ممکن است تعجب کنند که چرا همه به آنتونی فائوچی، این پزشک ۷۹ ساله، احترام می‌گذارند. با توجه به سال‌ها گفت‌و‌گو و به ویژه مصاحبه‌ اخیر با این مرد، به این نتیجه رسیده‌ام که بی‌تردید، او صاحب نظری پیشرو در مورد بیماری‌های عفونی است.

 

در هر زمینه‌ای از دانش و اموری که به انسان مربوط می‌شود، به نظر می‌رسد همیشه شخصی وجود داشته که همواره از استاندارد برتر جهانی برخوردار بوده است. در دنیای بیماری‌های عفونی، این شخص آنتونی فائوچی می‌باشد. مردم آمریکا -در واقع مردم سراسر جهان- باید شکرگزار باشند که فائوچی دقیقاً با همان سبک و سیاقی که در دوران شش رئیس‌جمهور آمریکا در حال خدمت بوده، در این عرصه بحرانی نیز پا پیش گذاشته است.

 

فائوچی، فردی کاملاً غیر حزبی و غیرسیاسی می‌باشد. بعید می‌دانم او در یکی از احزاب سیاسی ثبت‌نام کرده باشد و تصور می‌کنم از این بابت، فردی کاملاً مستقل است. او فقط به این مسئله فکر می‌کند که بهترین خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه کند، اطلاعات لازم را در این زمینه در اختیار مردم قرار داده و جان انسان‌ها را نجات دهد.

 

فائوچی پس از اتمام دوره آموزشی خود در مرکز پزشکی ویل کرنل در سال ۱۹۶۸، به مؤسسه ملی سلامت پیوست و از سال ۱۹۸۴، یعنی به مدت ۳۶ سال، مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی را رهبری می‌کند. باور کردن این امر مشکل است که فردی بتواند چنین مؤسسه‌ای را در این مدت طولانی مدیریت کند و همچنان در اوج فعالیت خود باقی بماند؛ اما فائوچی توانسته از عهده چنین کاری برآید. او در این مدت توانسته چالش‌های بسیار جدی بیماری‌های عفونی مانند مالاریا، بیماری سل، اچ‌آی‌وی یا ایدز، سندرم تنفسی خاورمیانه، تب دانگ (تب استخوان‌شکن)، ابولا و امثال آن‌ها را مدیریت کند و در حال حاضر روی بیماری کوید – ۱۹، که جدی‌ترین بیماری عالم‌گیر پس از آنفلوانزای سال ۱۹۱۸ می‌باشد، کار می‌کند.

 

در میان مشهورترین دستاوردهای فائوچی، غیر از مدیریت مؤسسه و آموزش ده‌ها متخصص برجسته جهانی در زمینه بیماری‌های عفونی، دستاورد مهم او این بوده که کشف کرده اچ‌آی‌وی چگونه به ایدز منجر می‌شود و در زمان ریاست جمهوری جرج دبیلو بوش، طرحی اضطراری برای کمک به بیماران ایدز تهیه کرده است که درمان اچ آی وی یا ایدز را در آفریقا و دیگر کشورهای در حال توسعه، متحول می‌کند. لازم به ذکر است که فقط با اجرای این طرح، جان میلیون‌ها نفر نجات یافته.

 

به تازگی، فائوچی طراح و حامی طرح دونالد ترامپ برای پایان دادن به بیماری ایدز شده که در ایالات‌متحده شیوع یافته است. در این روش درمانی، کانون‌های بیماری ضدویروس اچ‌آی‌وی هدف قرار داده می‌شوند.

 

فائوچی با توجه به وقت محدودی که دارد، در این فرایند با نوشتن و ویرایش ۱۱۰۰ مقاله علمی و نوشتن چندین کتاب راهنما، از موفق‌ترین افراد در کل حرفه پزشکی شده است.

 

فائوچی به خاطر این فعالیت‌های درخشان و خدمات قابل ستایشش، با حقوق و دستمزد دولتی، برای بیش از نیم قرن و با توجه به اینکه پیش از پذیرفتن نقش جدید، مدت ۱۶ سال در مؤسسه ملی سلامت کار کرده، مدال آزادی ریاست جمهوری و نیز جایزه لاسکر را دریافت کرده است که برخی جایزه‌ی دوم را معادل جایزه نوبل می‌دانند.

 

با توجه به این خدمات طولانی مدت و نیز تأیید و تحسین جهانی، ممکن است کسی این گونه فکر کند که فائوچی حداقل اندکی دچار غرور شده، در حالی که به هیچ‌وجه این‌طور نیست.

 

او مشتاقانه آماده خدمت به کسانی است که به درمان یا اطلاعات پزشکی نیاز دارند. همچنین، او آزمایشگاهی در مؤسسه ملی سلامت دارد. فائوچی هنوز در همان خانه‌ای زندگی می‌کند که در زمان ورود به واشینگتن خریده بود، و در همان جاست که او و همسرش دکتر کریستین گرادی، سه دختر با استعداد خود را بزرگ کرده‌اند.

 

فائوچی تا پیش از بحران اخیر، با مترو به محل کار خود، که همان مؤسسه ملی سلامت می‌باشد رفت‌وآمد می‌کرده است. البته، پس از چندین کیلومتر پیاده‌روی و حرکت سریع که ورزش صبحگاهی او نیز محسوب می‌شده. و هنگامی که از او دعوت می‌شده تا در واشینگتن یا در جای دیگری سخنرانی کند، او همیشه پیشنهاد خودرو و راننده را رد می‌کرده تا با مترو به محل سخنرانی برود. (البته این کار را به تازگی به دلایل مشخص به‌ناچار ترک کرده است.)

 

البته خدمتگزاران دیگری در حکومت فدرال وجود دارند که برای مسئولیت خودشان نسبت به کشور و ملت، بیش از پاداش و دستمزد ارزش قائل‌اند. اما به‌طور قطع، هیچ کارمند دولت در حکومت فدرال، در هیچ حوزه‌ای، نمی‌تواند بیش از آنتونی فائوچی نسبت به کشور و سلامت مردم آن تعهد بلندمدت و مخلصانه داشته باشد.

 

سال‌ها پیش که فائوچی به سن معمول بازنشستگی رسیده بود، از او پرسیدم آیا مایل است پس از عمری خدمت دولتی، برخی از مهارت‌ها و دانش قابل توجه خود را به بخش خصوصی منتقل کند؟ او بلافاصله گفت خیر – در واقع، پول برای او انگیزه محسوب نمی‌شود، بلکه خدمت به کشور است که به او انگیزه می‌دهد.- از این رو، در مؤسسه ملی سلامت باقی ماند، زیرا صلاح کشورش را در این کار می‌دید.

 

اگر یک نفر پزشک متخصص وجود داشته باشد که بتواند درباره‌ی بیماری کوید ۱۹ به کشور کمک کند، او آنتونی فائوچی می‌باشد که بهترین نمونه برای این کشور است.

 

 

ادامه دارد...


Interview series with successful leaders

Interview with Anthony Fauchi

Former Chief Medical Advisor to the President of United States

Part 1

Published in Harvard Business Journal

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده

دیدگاه‌ها