سری مصاحبه با رهبران موفق مصاحبه با جینی رومتی قسمت چهارم

 

 


سری مصاحبه با رهبران موفق

مصاحبه با جینی رومتی

مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره آی‌بی‌ام

قسمت چهارم

منتشر شده در مجله کسب‌و‌کار هاروارد


 

موضوع بعدی این است که ما چالاکی را به میزانی که لازم است انجام می‌دهیم. البته، انجام دادن آن به همین سادگی که می‌گویم نیست، اما در هر حال آن را انجام داده‌ایم. برای این کار باید به کارکنان آموزش دهیم که در گروه‌های کوچک چند رشته‌ای، چگونه چالاک و سریع باشند. آن‌ها تمام تلاش خود را به عمل می‌آورند تا حتی‌المقدور محصولات مطلوبی تولید کنند.

 

ما تمام تلاش خود را به عمل می‌آوریم تا سرعت کار ما بالا برود. ما در سراسر جهان بیش از یک میلیارد دلار هزینه کرده‌ایم تا محیط کار، نوسازی شود به نحوی که محیط کار برای همکاری و کار مشترک آماده شود. کارشناسان زیادی در آی‌بی‌ام وجود دارند که تلاش می‌کنند تا این فضا به نحو احسن فراهم شود.

 

به نظر من نحوه جدید کار کردن و نحوه درست کار کردن باید این‌گونه باشد. ما مزایای این روش کار را احساس می‌کنیم. من به بیشتر همکارانم می‌گویم که امروزه، محیط کار یعنی تلفیق ایده تفکر طراحی با روش‌های چالاک در انجام دادن کارها، همکاری صمیمانه و استفاده از ابزارهای نوین انجام دادن کار. البته این کار به این معناست که برخی از افراد نمی‌توانند دورکاری کنند. این افراد ناچارند به شرکت بیایند و در کنار همکاران خود کار کنند.

 

نویسنده: اگر موافق باشید، کمی در مورد زندگی مدیرعامل یک شرکت بزرگ صحبت کنیم. چه مقدار از وقت شما صرف رفت‌وآمد می‌شود؟

 

جینی: شاید ۵۰ درصد.

 

نویسنده: برای دیدن مشتریان، کارکنان یا مقامات دولتی؟

 

جینی: همه این گروه‌ها در سراسر جهان.

 

نویسنده: مشتریان شما به چه چیزی بیشتر علاقه‌مندند؟ وقتی با آن‌ها ملاقات می‌کنید، به آن‌ها می‌گویید که دلیل بهتر بودن آی‌بی‌ام از بقیه چیست؟

 

جینی: البته. هربار به نحوی این موضوع را توجیه می‌کنم، اما واقعیت این است که هر یک از مشتریان ما نظر و دیدگاه خود را بیان می‌کنند. مشتریان ما سال‌ها پیش به من می‌گفتند: «تغییرات زیادی اتفاق افتاده.» به نظر من تحولی که در شرکت ما اتفاق افتاده، واقعیتی است که تمام شرکت‌ها باید آن را پشت سر بگذارند. آن‌ها باید خود را طوری بازسازی کنند که با موضوع داده‌ها در دنیای محاسبات ابری سازگار باشند. آن‌ها باید در نحوه انجام دادن امور خود تجدید نظر کنند. آن‌ها باید به این نکته توجه کنند که انتظارات مشتری تغییر کرده. خود ما ۱۰ میلیارد دلار هزینه کرده و به ۶۵ شرکت مختلف آموزش داده‌ایم تا در بازسازی محصولاتمان به ما کمک کنند. در حال حاضر ۵۰ درصد درآمدمان از فعالیت‌های ما در محاسبات ابری، خدمات داده‌ای، هوش مصنوعی و امنیت داده‌ها تأمین می‌شود.

 

نویسنده: موفقیت خودتان را به عنوان یک مدیر‌عامل چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا معیار شما ارزش سهام، درآمدها، درآمد هر سهم یا رشد درآمدهاست؟ وقتی شرکت خودتان را بررسی و یا هنگامی که با اعضای هیئت‌مدیره صحبت می‌کنید، بر کدام معیار بیشتر تمرکز می‌کنید؟

 

جینی: نکته‌ای که من و اعضای هیئت‌مدیره بیش از هر چیزی به آن توجه داریم، این است که آی‌بی‌ام را برای روزگار آینده که عصر رایانش شناختی است، متحول کنیم.

 

نویسنده: آیا در کار، ناکامی و شکست هم وجود دارد؟ چیزی که مورد پسند شما قرار نگیرد؟

 

جینی: چالشی که وجود دارد، این است که می‌خواهیم دائم سرعت انجام دادن کارها بیشتر شود. ناکامی خود من بیشتر از همین بابت می‌باشد که می‌خواهم سرعت کارها هرچه بیش‌تر و بیش‌تر شود. سرعت، بخشی از دنیای امروز ماست.

 

نویسنده: وقتی در دانشگاه نورث وسترن بودید، آیا هرگز تصور می‌کردید در پستی که هم‌اکنون دارید، قرار بگیرید؟ وقتی به گذشته نگاه می‌کنید، فکر می‌کنید رمز موفقیت و پیشرفت شما چه بوده؟ رمز موفقیت خودتان را تلاش زیاد می‌دانید یا هوش بیشتر شما نسبت به دیگران، یا دقت و صداقت شما در کار؟ اگر کسانی بخواهند مسیر شما را طی کنند، به نظر شما چه نکاتی را در مورد رهبری باید بدانند؟

 

جینی: به نظرم، علت موفقیت من هیچ‌یک از مواردی نبوده که شما به آن‌ها اشاره کردید. اگر کسی به من بگوید: «فقط یک نکته را ذکر کنید.»، پاسخ من این است که دائم در حال یادگیری باشید. دائم به خودتان بگویید: «تو همه چیز را نمی‌دانی و می‌توانی از هر کسی، چیز تازه‌ای یاد بگیری.» من همیشه بر این باور بوده‌ام که در هر موقعیتی که قرار دارید، فرصتی است برای یادگیری. مردم معمولاً از من می‌پرسند: «وقتی فردی را استخدام می‌کنید، کدام خصوصیت او برای شما اهمیت دارد؟» و من می‌گویم: مهم‌ترین خصوصیت افراد برای من، کنجکاوی آن‌هاست.

 

وقتی کسی را استخدام می‌کنیم، فقط دانش یا دانسته‌های او برای ما مهم نیست، بلکه می‌خواهیم بدانیم آیا او شوق یادگیری دارد یا خیر. زیرا دانسته‌های ما خیلی سریع قدیمی می‌شوند. شاید این مهم‌ترین ویژگی افراد باشد. به کارکنان می‌گویم: «اگر ذاتاً آدم کنجکاوی نیستید، باید این کنجکاوی را کسب کنید.» به نظر من این ویژگی، انسان را به سوی موفقیت می‌برد.

 

نویسنده: تصور می‌کنید میراث و یادگار شما چیست؟ دوست دارید مردم ده پانزده سال بعد در مورد شما چه بگویند؟

 

جینی: من مهم نیستم، این آی‌بی‌ام است که با فن‌آوری منحصربه‌فرد و بهترین کارکنان جهان، خود را برای عصر آینده بازسازی و متحول کرده. ما تلاش کرده‌ایم تا جهان با بهداشت و آموزش بهتر، محیط امن‌تری برای کار کردن باشد.

 

به نظر من، اگر ما کمک کنیم تا شرکت‌های جهان خود را بازسازی کنند و بهتر مدیریت شوند، تأثیر مثبتی بر جامعه خواهیم داشت و این یادگار و میراث بزرگی می‌باشد.

 

 


Interview series with successful leaders

Interview with Ginni Rometty

Former CEO of IBM

Part 4

Published in Harvard Business Journal

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده

دیدگاه‌ها