با سلام من دانشگاه مرکز اموزش عالی فیروز اباد قبول شدم.لطفا اگه میشه بگید مدرک این داشگاه چطوره و سطح علمی این دانشگاه چطوره؟من استان کرمانشاه هستم آیا ارزش رفتن داره؟لطفا راهنمایی کنید که چه کار کنم. با تشکر
درود بر شما
به طور کلی مدرک کارشناسی معماری ارائه شده توسط مراکزآموزش عالی در تمام کشور مورد تایید وزارت علوم تحقیقات و فناوری می باشد. و تفاوتی بین مدارک آنها وجود ندارد. از نظر سطح علمی گروه معماری این دانشگاه در سطح متوسط است و پیشنهاد بنده بر اساس شرایط افراد متفاوت می باشد. با توجه به اینکه محل سکونت شما شهر دیگری هست تاکیدی برای از دست ندادن این فرصت قبولی برای شما ندارم و پیشنهاد بنده تحصیل در مراکز آموزش عالی در شهر خودتان هست . ویا تحصیل در مراکز آموزش عالی که با توجه به سطح علمی متفاوت آنها ارزش تغییر در محل زندگی را داشته باشند. در نظر داشته باشید که برای دانشجویان معماری علاوه بر آموزش در دانشگاه مساله کار کردن (آموزش) در دفاتر معماری مناسب(به صورت همزمان با تحصیل) می تواند یکی از پیشنهادات خوب باشد، که این امر زمانی امکان پذیر هست که شما در شهری بزرگ یا در شهری که ارتباطات قوی دارید تحصیل کنید.
به طور کلی می توان گفت که شما به عنوان یک معمار یا دانشجوی معماری،هرچه به تعداد نرم افزارهای بیشتری تسلط داشته باشید و هرچه عمق تسلط شما بر نرم افزارهایی که آموزش دیده اید بیشتر باشد،می توانید موفقیت بیشتری در دنیای معماری کسب کنید. اما در حال حاضر پرکاربردترین نرم افزارهای معماری عبارتند از : اتوکد( AutoCAD) تری دی مکس (3dmax) رویت (Revit) فتوشاپ (Photoshop) اسکچ آپ (Sketchup) راینو (Rhino) گرس هاپر (grasshoper) و..هرچند آموختن هر نرم افزار دیگری می تواند در یکی از حوزه های برنامه ریزی،طراحی،ترسیم،ارائه و.. به شما کمک کند. در این قسمت خلاصه ای از معرفی این نرم افزارها بیان میشود:
نرم افزار اتوکد :معمولا اولین نرم افزاری است که معماران باید یاد بگیرند .در اکثر شرکت های معماری برای ترسیم نقشه های دوبعدی پروژه ها از این نرم افزار استفاده می شود و پیش نیازی برای دستیابی به مدل سازی سه بعدی معماری است. نرم افزار اتوکد قابلیت ترسیم سه بعدی را نیز دارد و نقشه های ترسیم شده با آن بسیار دقیق و مهندسی هستند.
نرمافزاری تری دی مکس: در معماری امروز ایران تقریبا مهمترین نرم افزار در دفاتر معماری هست(در سایر کشورها به این شدت اهمیت ندارد) نرم افزار تری دی مکس در معماری با هدف تولید حجم های سه بعدی و زنده کردن طراجی های معمارانه برای نمایش به مخاطبین طرح کاربرد دارد.نرم افزار تری دی مکس دارای قابلیت ساخت مدلهای سه بعدی، متحرک سازی و رندر میباشد. این نرمافزار یکی از قدرتمندترین برنامه های طراحی مدلهای سه بعدی انیمیشن سازی و رندرینگ در عرصه گرافیک کامپیوتري است.کاربرد دیگر این نرم افزار در معماری تبدیل پلانهای ساده به شکل سه بعدی می باشد همچنین از نقشها و ترسیمات انجام شده درنرم افزار اتوکد هم پشتیبانی میکند که برای معماران اهمیت بسیار دارد .آموختن تری دی مکس و پلاگین وی-ری برای دانشجویان معماری از نظرورود به بازارکار معماری جایگاه بسیار با اهمیتی دارد. پیش نیاز این نرم افزار،معمولا نرم افزاراتوکد معرفی می شود.مهمترین مراحل کار با نرم افزار تری دی مکس در معماری به صورت ذیل می باشد:مدلینگ ،نورپردازی با وی ری ، متریال دهی و جان بخشی ،خروجی (رندر).
نرم افزار رویت معماری :یک نرم افزار ترسیم و طراحی نقشه های معماری و ساختمانی است . سیستم ترسیم در آن به صورت مدلسازی همزمان دوبعدی و سه بعدی به صورت هوشمند است. رویت نرمافزار مدلسازی اطلاعات ساختمان هست که برای استفاده در معماری، مهندسی سازه و تاسیسات مکانیکی و الکتریکی کاربرد دارد. نرم افزار رویت معماری(Revit Architecture) قوي ترين و سريعترين نرم افزار نقشه كشي و سه بعدی سازی در کارها و پروژه های معماری می باشد. در سال های اخیر بسیاری از شرکتهای ساختمانی در کشورهای توسعه یافته به استفاده از این نرم افزار روی آورده اند و می توان گفت که در اکثر این کشورهای پیشرفته استفاده از نرم افزار رویت معماری در دفاتر معماری بسیار مرسوم و آموختن آن برای معماران لازم است.مزیت انتخاب نرم افزار رویت را می توان در این نکات خلاصه کرد: سادگی و سرعت یادگیری آن ، افزایش سرعت و دقت ترسیم و همچنین تغییر نقشهها ، ترسیم همزمان ۳بعدی و ۲ بعدی نقشههای ساختمان ، تبدیل سریع نقشههای فاز یک معماری به نقشههای فاز دو معماری ، ارتباط همزمان نقشههای معماری با نقشههای سازه و تاسیسات و اعمال همزمان تغییرات بین این نقشهها ، حذف خطاهای انطباق در ترسیم نماها و پلانها و مقاطع ساختمان،امکان انجام مطالعات اقلیمی (نور و سایه) بر روی ساختمان ، محاسبه متره ساختمان و تغییر سریع آن در صورت تغییر نقشهها ، قابلیت ارتباطی با دیگر نرم افزارهای BIM از طریق IFC و نیز اتوکد و تری دی مکس ، امکان طراحی حجمی و تبدیل آن به نقشههای اجرایی.
نرم افزار فتوشاپ :نرم افزار فتوشاپ از دسته نرم افزارهای ویرایش تصویر می باشد به این معنا که به کمک این نرم افزار می توان بر روی تصاویر ویرایش نمود و یا تصاویری را در درون این نرم افزار خلق نمود این نرم افزار توسط شرکت ادوبی(Adobe) ساخته شده است. و معمولا فرایندهای قابل انجام در فتوشاپ برای معماران عبارت است از ویرایش تصاویر موجود از پروژه یا ویرایش خروجی های (تصاویر) حاصل از نرم افزارهای دیگر . معمولا فرایند پست پروداكشن(فرایند پس از تولید) را نیز معماران با استفاده از نرم افزار فتوشاپ انجام می دهند. پست پروداکشن یكي از مهمترين مراحل بهينه سازي خروجي در پروژه های معماری مي باشد كه به كاربر كمك ميكند تا خروجي رندر كه از نرم افزارهايي سه بعدي گرفته شده است را با تغيير روي آن به بهترین نحو ممكن بهينه كند.این تغييرات براي بهبود تصاویر فضاهاي داخلي و خارجي ساختمان است و شامل سه قسمت اصلي يعني نور پردازي، تكسچرينگ و شيپ هاي ورودي به رندر (پرسوناژ درخت، ماشين و…) می شود.
نرم افزار اسکچ آپ: از نرمافزارهای بسیار ساده و کار آمد سه بعدی سازی در حوزه معماری میباشد. این نرمافزار برای مهندسی راه و ساختمان، مهندسی مکانیک، و همچنین طراحی بازیهای ریانهای کاربرد دارد. اما در معماری به سادگی می توان با آن در زمان کوتاهی طراحی های انجام شده را سه بعدی کرد و آموختن آن بسیار ساده هست. البته یکی دیگر از دلایل استفاده زیاد از نرم افزار اسکچ آپ در دفاتر معماری دنیا ،رایگان بودن نسخه ساده این نرم افزار هست که برای ما ایرانی ها شاید اهمیت چندانی نداشته باشد. مدلهای این برنامه کلاً از اتصال خطوط به یکدیگر به عنوان لبههای مدل ایجاد میشوند. در صورت پیوستن تعداد سه لبه یا بیشتر به یکدیگر یک صفحه یا پلان ایجاد میشود و به طور خودکار وجه مدل بوجود میآید. لبههای مورد نظر و نیز وجه ایجاد شده باعث ایجاد مدل سه بعدی میشوند. این نرم افزار دارای پلاگین وی ری برای خروجی (رندر) با کیفیت بهتر هست.
معرفی نرم افزار راینو : نرم افزار راینو یک نرم افزار تجاری مدل ساز سه بعدی است که امکانات پوسته سازی فوق العاده ای دارد و از این امکان در طراجی های مدرن معماری استفاده می گردد.یک نرم افزار بر پایه اتوکد محسوب می شود که اصول و محیط نرم افزار آن بسیار مشابه نرم افزار اتوکد است . منحنی ها و سطوح نربز تولید شده توسط راینو بدلیل اینکه بر پایه فرمول ریاضی خاصی محاسبه می شوند دقیق تر از نرم افزار های بر پایه ی مش (Mesh) مثل تری دی مکس، اسکچ آپ و اتوکد عمل می کنند.تعریف هندسه با خطوط ریاضی باعث شده است که راینو در تبدیل هندسه به نمونه های واقعی قابل ساخت جلوتر از دیگر نرم افزار های مدل ساز باشد.نرم افزار راینو محبوبیت خود را در طراحی معماری مدیون افزونه ی قدرتمند گرس هاپر است زیرا توانسته است تعداد زیادی از معمارانی که در حوزه طراحی پارامتریک فعالیت می کنند را به خود جذب کند. و استفاده از آن این روزها رو به گسترش هست.
افزونه پارامتریک گرس هاپر: از جمله نرم افزار هایی که قابلیت دریافت پارامتر دارند نرم افزار رویت و گرس هاپرهستند.البته گرفتن برخی خروجی ها از رویت کار سختی است. مثالی که بسیار معمول هست که میگوید نرم افزار گرس هاپر در معماری مثل یک سینتی سایزر در موسیقی عمل میکنه.ورودی داده میشه و شما پارامتر هایی رو که توابع ریاضی هستند تعریف می کنیدو خروجی متفاوت از ورودی به دست میاد.اگر خطوط ریز پشت دستتان را نگاه کنید متوجه مفهوم پارامتریک در طبیعت میشید.موج های دریا ،ترک های صخره های سنگی ،پوسته درختان کهن هم به این نظم اشاره دارند.گرس هاپر به طراحان این امکان را می دهد که فرم های پیچیده را به صورت پارامتر های مشخص تعریف کرده و با تغییر این پارامتر ها تغییرات فرم را به صورت زنده مشاهده کنند. احجام ساخته شده با این نرم افزار قابلیت انتقال به نرم افزار های سازه ای (مانند Sap2000,Strand) و همچنین نرم افزارهای آنالیز انرژی مانند Diva-for-Rhino و Ecotect را به سادگی دارند.سر فصل هایی که طراحی الگوریتمیک آن ها را گرس هاپر در بر می گیرد عبارتند از: خلق منحنی ها و سطوح آزاد ، ویرایش و تغییر شکل پارامتریک فرم ، طراحی سطوح باز و بسته شونده ، طراحی زایشی ، نمونه سازی دیجیتالی و ساخت ، قطعه بندی و مدول سازی.
با توجه به تغیرات کنکور دکتری معماری امسال به نظرتون منابع ازمون دکتری معماری چه تغیراتی دارند؟
تغییرات آزمون دکتری معماری امسال را به طور کلی می توان در چند جمله خلاصه کرد: تمامی پذیرش در مقطع دکتری معماری از جمله روزانه،شبانه،دانشگاه آزاد،پژوهش محور،بورس خارج از کشور و.. از طریق یک آزمون متمرکز خواهد بود. این آزمون در اسفند ماه برگزار خواهد شد وثبت نام آن در آذر ماه خواهد بود. سرفصل دروس و منابع آزمون دکتری معماری امسال دقیقا بر اساس منابع دکتری معماری سراسری سالهای پیش خواهد بود. یعنی مواد آزمون دروس زبان عمومی (ضریب 1) استعداد تحصیلی (ضریب 1 ) و دروس تخصصی (ضریب 4) می باشند. منظور از دروس تخصصی مبانی نظری معماری و مبانی تکنولوژی معماری می باشد. کتابهایی که برای آمادگی آزمون دکتری معماری باید مطالعه شود را در قسمت دکتری همین سایت ببینید. پیروز باشید.
سلام وقتتون بخیر ضریب دروس عمومی و تخصصی واسه کاردانی به کارشناسی معماری چند هست؟
در کنکور کاردانی به کارشناسی معماری ضریب دروس آزمون به ترتیب ذیل می باشد: دروس عمومی (اندیشه .ادبیات.زبان)ضریب ۱ و ریاضی ضریب ۳ و دروس تخصصی (فن ساختمان و مبانی نظری ) ضریب ۲ دارند. باید توجه داشته باشید که در آزمونهای تئوری مانند آزمون کاردانی به کارشناسی معماری ،ضریب تنها شاخص برای تعیین دروس پراهمیت نیست. با توجه به اینکه درصد میانگین کل شرکت کنندگان در این آزمون در برخی دروس مانند دروس عمومی درصد پایینی هست ،این دروس حتا با داشتن ضریب کم دارای اهمیت زیادی هستند.
بر اساس اعلام سازمان سنجش کشور ،دانشگاه میراث فرهنگی امسال در مقطع کاردانی به کارشناسی معماری پذیرش نخواهد داشت.(تکلیف پذیرش در سالهای بعدی هنوز مشخص نیست)اما به طور کلی برای قبولی در دانشگاه های سراسری تهران میتوان گفت بر اساس تجربه آزمونهای سالهای گذشته لازم است به حداقل ۱۵درصد سوالات ریاضی پاسخ بدهید که باتوجه به اینکه روی درس هندسه تلاش نکرده اید می توانید از ریاضی عمومی این امتیاز را کسب کنید.درس ایستایی جز درس های فن ساختمان در این آزمون هست و باتوجه به اینکه اکثرا شرکت کنندگان در آزمون کاردانی به کارشناسی معماری در این درس ضعیف هستن شما میتوانید امتیاز خوبی از این نقطه قوت خود بیاورید.
سلام،خسته نباشید.من امسال میخوام کنکور بدم، فقط چن روز دیگه مونده،ولی فقط یک کتاب خوندم اونم تست و پاسخ های تشریحی بوده ب نظرتون میشه قبول بشم؟کاردانی به کارشناسی سراسری معماری
درود برشما
در کنکور کاردانی به کارشناسی معماری برای قبولی در دانشگاه های تهران باید برای تمامی دروس میانگین درصد هارو بزنید.با توجه به اینکه زمان باقی مانده کم هست از عمومی ها اندیشه رو حتما بخونید و ادبیات قسمت تاریخ و نگارش رو بخوانید.زبان اگر ضعیف هستید مشکلی نیست، سفید بگذارید.
سلام من جمعه آزمون دارم خواهش میکنم راهنمای کنید برای قبولی توی دانشگاه سراسری باید درس ها رو با چه درصدی بزنم و اینکه این دو روز آخرو چیکار کنم بهتره ممنون میشم راهنمایی کنید.
در کنکور کاردانی به کارشناسی معماری برای قبولی در دانشگاه های تهران بهترین برنامه این است که برای تمامی دروس حداقل به اندازه میانگین درصد های شرکت کنندگان آزمون به سوالات در آن دروس پاسخ بدهید .میانگین ها در آزمونهای سالهای مختلف متفاوت است اما می توان بر اساس تجربه آزمون سالهای گذشته گفت که باید درس اندیشه تقریبا ۶۰ درصد ،ادبیات ۴۰درصد ،زبان ۲درصد گاهی اوقات هم منفی ،ریاضی ۸درصد ، فن ساختمان ۱۵ درصد و مبانی نظری ۴۰ درصد پاسخ داده شوند.این درصد ها حدودی هستند.با توجه به اینکه زمان باقی مانده تا آزمون امسال بسیار محدود هست پیشنهاد بنده این هست که درس اندیشه رو حتما دوره کنیدو ادبیات قسمت تاریخ ادبیات و نگارش رو خوب بخوانید. اگر در درس زبان ضعیف هستید مشکلی نیست، سفید گذاشتن پاسخنامه آزمون در درس زبان در این آزمون مشکلی جدی محسوب نمی شود به شرط رسیدن سایر دروس به درصدهای پیشنهادی بنده.سوال های کنکور چند سال گذشته را حتما بخوانید.و بیشتر تست های سراسری کار کنید. کتاب حل تشریحی آزمونهای کاردانی به کارشناسی معماری -سعیدی پور می تواند برای این کار به ما کمک کند.
سلام ميخواستم بدونم من كارداني به كارشناسي كنكور بدم اگه قبول بشوم دانشگاه دولتي روزانه ميتوانم قبول بشوم كه شهريه پرداخت نكنم ؟ ممنون بابت توجه شما
برای کاردانی به کارشناسی معماری در تهران دوتا دانشگاه دولتی داریم.دانشگاه دخترانه شریعتی و دانشگاه پسرانه انقلاب. و همینطور در بعضی شهرستان ها دانشگاه های دولتی هست.که شما قبل کنکور این دانشگاه ها رو انتخاب میکنید و بعد از کنکور باتوجه به رتبه ای که دارید قبول می شوید.
کنکور کارشناسی ناپیوسته معماری فقط ازمون تئوری دارد و ازمون عملی ندارد.
کتاب حل تشریحی کنکور کاردانی به کارشناسی معماری رو از کتاب فروشی های انقلاب میتوانید تهییه کنید.